Tisztelt Virágrajongó barátaim!

A virág, mint a szépség és jóság ideálja:

A szépség előkészít bennünket arra, hogy szeressünk valamit. A szépséget pedig csak kétujjnyi távolság választja el a jóságtól. Gandhi szerint "...egy nemzet hatalmassága az élő környezetének imádatában rejlik". Első feladatunk, tanulni kell a szépet, amelynek legszakavatottabb hírnöke a VIRÁG. Gondoljunk csak bele, milyen nyomorultak lennénk, ha nem volna virág a világon!
Szép az, ami egyszerre ingerlően vonzó és fenséges. Talán nem véletlenül kezdtük el 3 évtizeddel előbb az Irisek gyűjtését. Isten az íriszt vidám hangulatában teremtette. Szín- és formagazdagságát szabálytalansággal ajándékozta meg, hogy a váratlan hatás, a meglepetés és csodálkozás kiapadhatatlan forrása legyen. Írisz a görög mitológiában már a szivárvány istennőjeként kap szerepet, aki Elektra lányaként az istenek hírnöke lett. Írisz alakja számos irodalmi alkotásban felbukkan. Pl. Babits Mihály Levelek Iris koszorújából című kötetének három bevezető ódájából egy Írisznek van szentelve "Himnusz Irishez" címmel, melyben a költő egyik ars poeticáját fejti ki: olyan sokszínűen akar dalolni, mint Írisz ezerszínű ruhája. Az íriszt, mint virágot, 1753-ban Carl von Linné az un. nőszirom nemzetségbe sorolta be, és a sokszínű szirmokban látta visszatükröződni a szivárványt.

Hajzer Judit vagyok. Igaz hogy a hivatalos nevem Julianna, de sokkal jobban kedvelem a rámragasztott Judit nevet, talán a rövidsége miatt. Kertészetem, /HAJZERKERT/ Nyíregyházához tartozó Nyírszőlős folytatásában található. A nyírségi futóhomokon létesített gyűjteményes kertészet 1991-ben egyéni vállalkozásként jött létre, jelenleg őstermelő vagyok. Ezt megelőzően hobbi szinten működött, megszállott növényrajongóként keresve-kutatva a legritkább fajokat. Így kerültünk kapcsolatba előbb hazai gyűjtőkkel, majd amerikai, holland és francia kertészetekkel.
Kertészetünk jelenleg több száz taxont regisztrál, aminek egy részét termesztő edényes növényként forgalmazunk. A díszcserjék, örökzöldek, hagymások, mocsári- és vízi növények mellett Íris- Hemerocallis- Hosta- Liliom- és Hibiscus-rajongók lettünk. Bármelyik nemzetséget említjük, látványuk elragadó.

Vállalkozói tevékenységünket áthatja az emberek szépre való törekvésének segítése, igényének kielégítése. Egy csodálatos kertészet önmagában nem sokat ér. Kell a munkánk tudatosítása, legyenek kíváncsiak az emberek az eredményeinkre, jöjjenek, látogassák meg édeni kertünket, rácsodálkozva a sok szép növényre, virágra. Maga az egyén "kinyílik", és belső kényszert kap, hogy ő is részese lehessen egy felejthetetlen élménynek. Jó látni a csodálkozó gyermeki tekinteteket, a felüdült felnőtteket, akikben saját elképzeléseket, terveket generálva barátokra találunk. Kell a kapcsolat, tudjunk egymásról!

Elérhetőség:
Postai cimünk: HAJZERKERT Hajzer Judit 4432. Nyírszőlős, Újszőlő 18.
Személyesen: ugyanitt, /Sugár úti RAVATALOZÓ után 200 méterre./
Email címünk: hajzerkert2018@gmail.com
Telefonon: 06-20-444-2856

Vásárolhatnak kertészetünkben személyesen hétfőtől péntekig, nyitva tartás reggel 8-tól délután 16 óráig, szombaton reggel 8-tól 12-ig. Telefonon történt egyeztetés alapján máskor is. Igyekszünk mindenkihez alkalmazkodni.
Konténeres növények bármikor telepíthetők és elvihetők.
Postai szállítás Irisekből, Hemerocallisokból, Hostákból, Hibiscusokból, kizárólag szabadgyökérrel történik. Személyes vásárlóinknak konténeres Hemerocallisokkal, Hibiscusokkal, és Hostákkal is tudunk szolgálni. Csak azoknak a növényeknek a postai szállítását vállaljuk, amelyek az interneten a holnapunkon is megtekinthetők.
Rendelhetnek: emailen, postai úton, telefonon és személyesen.
Ahol az árjegyzék nem tartalmaz árat, az vagy még nem kapható, vagy jelenleg elfogyott, következő évre előjegyezhető.

NAGYON FONTOS!

Rendeléseiket nyilvántartási számok növekvő sorrendjében állítsák össze, úgy ahogy azok az árlistánkon szerepelnek, mert a kertészetben a növények is ebben a sorrendben vannak ültetve és kiszedéskor lényegesen megkönnyítik a munkánkat ha szépen számsorrendben haladhatunk a növények között, levelükkel, rendelésükkel a kezünkben. Ha az ár is rajta van a rendelésen, még gyorsabban tudunk haladni, mert az összesítésre már csak éjszaka van idő. A listánkról soronként le lehet tölteni a rendelni kívánt növényeket árral együtt, amit elmentenek egy mappába és legegyszerűbben mellékletként csatolják levelükhöz.

Külön felhívnám a figyelmüket a helyettesíthető fajták bejelölésére. Ugyanis ha időközben bármelyik Önök által keresett hibrid elfogyna, azonnal tudjuk mással pótolni, mert látjuk a helyettesítésre bejelölteket. Már szállításkor nincs idő a telefonálgatásra, megbeszélésekre. Ha pedig nem kérnek helyettesítést, azt legyenek szívesek jelezni! Mással nem pótolható! - jelzéssel. MEGÉRTÉSÜKET HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!

Minden rendelést továbbra is visszaigazolunk, a növényeket feliratozzuk, a fajtaazonosságért felelősséget vállalunk.

HEMEROCALLIST,
HOSTÁT és
HIBISCUST /óriás virágú mocsármályvát, 25 cm-es virágátmérővel/
tavasszal is szállítunk. A tavaszi szállítás május 1-ig tart, és még a vásárlás évében gyönyörködhetnek a virágzásukban.

Őszi szállítás július- augusztus és szeptemberben történik, külön kérésre októberben is.

Szállítás előtt mindenkit telefonon értesítünk, ezért megrendeléskor a pontos cím mellé legyenek kedvesek mobiltelefonszámukat megadni.

A csomagok postai díja,
az aktuális postai díjszabás szerint.

Május hónapban IRIS VIRÁGZÁSI BEMUTATÓT TARTUNK az óriás virágú IRISEKBŐL, MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK, a fenti telefonszámon történő előzetes telefonos bejelentkezés alapján. A gyakorlati tapasztalat: legérdemesebb május 10 és 20 között ide látogatni. A kertészetben fényképezésre, video készítésre lehetőséget biztosítunk.

Várom továbbra is érdeklődésüket, észrevételeiket, javaslataikat.
Virágbaráti üdvözlettel:

Nyírszőlős, 2024. február

Hajzer Judit
4432. NYÍRSZŐLŐS
Újszőlő 18.